Helderse musical vereniging

SHOWBOAT

THE TRAIL TO OREGON

The trail to Oregon

24 EN 25 SEPTEMBER A.S. IN DEN HELDER:
THE TRAIL TO OREGON

wild west

wild west

HOWDY PIONIERS!

Welkom in het wilde westen! Het is het jaar 1800, de tijd waarin families in Amerika hun huis en haard verlieten om de reis naar Oregon te maken, het land van roem, rijkdom, belofte en kansen. Maar zoals iedere cowboy in Independence je zal vertellen, het is een reis vol gevaren en avonturen, die ook jouw pioniersfamilie tegenkomt! Weet jouw familie zich staande te houden tegen het ruige pad, honger, ziekte en de mysterieuze bandiet… De Bandieten Koning? Showboat, dé musicalvereniging van Den Helder, presenteert de Nederlandse première van de musical van Team Starkid: The Trail to Oregon!

Let op! In deze voorstelling heeft het publiek een zeer belangrijke stem; zo bepaal jij hoe de familieleden (vader, moeder, zoon, dochter en opa) zullen heten! Dus denk vast goed na hoe jij jouw familie zou willen noemen.

Ook zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden die het verloop van de voorstelling bepaalt. Hiervoor mag iedereen in het publiek een stem uitbrengen tijdens de pauze!

SPEELDATA

Zaterdag 24 september 2022 aanvang om 19:00

Zondag 25 september 2022 aanvang om 15:00

Alle voorstellingen worden gespeeld in Hotel Den Helder, het adres is Marsdiepstraat 2 1784 AP Den Helder. Voor meer informatie over het hotel kunt u kijken op de website van Hotel Den Helder.

DEZE VOORSTELLING WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

 

 

 

Ook sponsor worden? Vul het contactformulier in of mail naar bestuurshowboat@gmail.com!

MEET THE CAST

Erik Hoekstra

ERIK HOEKSTRA

Vader

Hey daar pioniers!  Mijn naam is Erik en ik vind het een eer om dit jaar mee te mogen doen aan de Nederlandse première van de musical Trial to Oregan.

Zo’n 50 jaar geleden ben ik begonnen met de jeugdoperette en vanaf dat moment wil ik graag meedoen aan voorstellingen. Toen vroeg iemand mij mee te gaan naar de musicalvereniging Showboat. Hier heb ik geen moment spijt van gehad ik heb  dan ook geen moment getwijfeld om mee te helpen de vereniging nieuw leven in te blazen. Gelukkig krijg ik hierin alle medewerking van mijn werkgever, zodat ik naast mijn andere hobby, bridgen, tijd kan vrijmaken voor de productie. Ik dank mijn vrienden en collega’s voor de veelal positieve reacties na de voorstellingen. Tot ziens bij onze optredens in september!

Kim Caris

KIM CARIS

Moeder

Hoi, ik ben Kim! In het dagelijks leven werk ik als HR-medewerker bij een superleuk modebedrijf, en in mijn vrije tijd hou ik mezelf bezig met schrijven, spelletjes, en alles wat te maken heeft met muziek en theater. Ik volg nu al zo’n 10 jaar zangles en zit sinds enkele jaren bij Showboat, waar ik altijd lekker mijn creativiteit kwijt kan. 

Theater is altijd al een passie van mij geweest en ik ben enorm blij dat ik samen met mijn Showboat collega’s het publiek telkens weer mag verrassen met spannende, hilarische en ontroerende verhalen. Ook met deze voorstelling heb ik er weer het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen!

EMALY KREMER

Dochter, Darla, Meid

Hoi, Emaly hier! Ik was 6 jaar toen ik voor het eerst op toneelles ging, en ik ben nooit meer gestopt. Naast mijn opleiding in de IT en andere hobby’s zoals schrijven, zingen en series kijken, ben ik altijd blijven spelen. Ook nu, naast mijn baan, blijf ik tijd vrijmaken voor deze prachtige kunstvorm, zelfs al moet ik er helemaal voor naar Den Helder reizen vanuit Dronten!

Creatief bezig zijn, samen iets maken en neerzetten, het publiek een geweldige avond bezorgen – dat zijn de dingen waar ik écht energie van krijg en ook alles voor doe. De energie van het publiek, het moment dat je daar op het podium staat, dat is echt mijn ‘happy place’. Daarom kijk ik er enorm naar uit dat dit jaar voor het eerst bij Showboat te kunnen gaan doen!

DORIEN PAAUW

Zoon

Hoi, mijn naam is Dorien en sinds kort toegetreden tot de familie. Ik ga de uitdaging aan om de jongste telg, de wat onnozele zoon te spelen.
Bijna veertig jaar terug ben ik “besmet” geraakt met het acteervirus. Dat was in Alkmaar op de school waar ik werkte.  Ik heb sindsdien “de smaak te pakken” zeg maar.
Ik zong toen ook al wat jaren de sopraanpartij bij het ritmisch koor, waarna ik ook bij diverse andere koren heb gezongen. Het is nog steeds mijn passie. Met musicals ben ik in het jaar 2000 gestart bij Ap-Art en in 2014 maakte ik de overgang naar Thalia Muziek-theater. 
Inmiddels zo’n twaalf musicals verder ga ik bij Showboat de rol van de Zoon in The Trail to Oregon vervullen. Ik ga deze nieuwe uitdaging graag aan! Graag tot ziens bij onze uitvoeringen in september.

MICHEL PRANGER

Opa, Cletus Jones

Hai, ik ben Michel en sinds enkele weken betrokken bij Showboat. Op mijn 57ste de rol van opa te mogen spelen in deze fantastische productie; die kans mocht ik natuurlijk niet laten lopen. Ik speel musical vanaf mijn 32ste. Tot die tijd moest ik er weinig van hebben, maar per ongeluk belandde ik bij de musicalvereniging ‘Dreamcoat’ in Middenmeer, samen met mijn vrouw Madelon. Tegenwoordig heb ik de eer bij Thalia in Den Oever de regisseur te zijn.

In het dagelijks leven houd ik mij bezig met mijn eigen bedrijfje, ik woon in Waarland en ik reis veel voor mijn werk. Ook mijn vrouw en dochter zijn bevangen door het musicalvirus, mijn wens is ooit nog weer eens met z’n drieën op het podium te staan. Maar nu eerst ons avontuur in de richting van Oregon, een compleet nieuwe ervaring. Ik heb er super veel zin in.

Oregon, here I come!

Max Schuiling

MAX SCHUILING

Verkoper, McDoon, Os en meer!

Hallo, ik ben Max. Al van kinds af aan werd ik meegesleurd naar repetities van onder andere Showboat. Het heeft wel even geduurd voordat het me echt heeft gepakt, want pas sinds 2013 zit ik officieel bij de club. Door de jaren heen heb ik al meerdere stukken kunnen spelen, zoals Hairspray, Cats en Footloose bij Showboat. Maar ook bij andere verenigingen ben ik te vinden als er een leuke productie is en/of er een rol vrij is.

Theater en musical is wel hetgeen waar de meeste vrije tijd heen gaat, van decor en kleding tot repeteren en voorzitterschap. Als ik tijd over heb game ik graag, of doe ik iets met vrienden. Maar bovenal dus theater en musical. Zeker na de lockdowns kan ik niet wachten om eindelijk weer een stuk op de planken te kunnen zetten!

Kriebelt het al?

DEZE VOORSTELLING WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE SPONSOREN:

Zin om mee te spelen?

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om met een volgende productie van Showboat mee te doen? Laat het ons weten! We vinden het super leuk om enthousiaste nieuwe spelers te leren kennen!